Planter afhentes i vores plantecenter på Snubbekorsvej 20D i Taastrup Tlf 61 68 74 04 Email: info@rhodo-roskilde.dk

Om Rhodo Roskilde

 Rhodo Roskilde ApS har specialiseret sig i rhododendron og andre surbundsplanter, og sælger kun planter som trives i surbundsbedet. Dertil har vi naturligvis et bredt udvalg af god spagnum fra Fin til Extra grov. 

Vores mål er at have et stort udvalg i planter både med mange sorter og arter, og gerne i flere størrelser.

Vi henvender os således både til den tålmodige, som gerne køber en lille 1 eller 2-års plante og ser den vokse frem, såvel som folk, der ønsker en ældre og mere etableret plante og derved hurtigere opnår et bed med stor fylde.
Til det formål formerer vi selv fra frø, stiklinger og podning og indkøber etablerede ungplanter fra en stor leverandør i Tyskland, samt færdige salgsplanter fra især 2 danske producenter, suppleret med lidt tyske varer, hvis de danske ikke har det ønskede udvalg.
I 2016 fortsætter vi med at overføre flere 3- og 4-års planter til bed på mark, så vi bedre kan fremstille fyldige planter op til 80-100 cm.
Planter vi ikke har på lager forsøger vi gerne at skaffe hjem.

Førstemanden har arbejdet 25 år med rhododendron og går selv i butikken, hvor det er muligt at få råd og vejledning og opstille bede op til 4x9 meter.
Da papir er taknemmeligt og man nok kan læse sig til meget, har vi opbygget en testhave, så mange af planterne kan følges gennem flere år plantet i bede. Herved kan vi opbygge mere viden om planternes udvikling i struktur og hårdførhed plantet på en solrig plads. Tilsvarende er vi i gang med at tilplante et område under høje løvtræer, for at følge indflydelsen fra mere skygge og en dermed senere afmodning af de nye skud.

Rhodo Roskilde ApS blev startet i sommeren 2007, og råder over 1200 m² drivhus, som rummer formering, butik og vinter-lager.
Udendørs har vi 1000 m² mark dækket med ukrudtsdug og vandet med sprinkler, så der om sommeren er plads til ca. 5000-5500 potter med planter i 2-5 års alderen. Desuden har vi lejet 1300 m² på marken overfor indkørslen til butikken. Her skal der fremstilles hårdføre, større planter i højbede, hvorfra de ikke skal flyttes ind til vinter, men blot skærmes mod den værste vind og udtørring. Det vil nok tage et par år at fylde arealet op, men vi glæder os allerede til at se første etape nederst på marken tage form og lyse op med sin blomstring i år. På begge arealer vil planterne i år blive placeret sorteret efter farve.

Kontakt person: Vermund Rust Christensen på telefon +45 6168 7404 eller i butikken i åbningstiden.