Planter afhentes i vores plantecenter på Snubbekorsvej 20D i Taastrup Tlf 61 68 74 04 Email: info@rhodo-roskilde.dk

Tyttebær

Tyttebær gror vildt på de jyske heder og lyse skove og på fjeldet og i skovene i Sverige og Norge. Bærrene er flot røde og velsmagende som tilbehør til stegte kødretter. Smagen er let bitter, så de er bedst syltede eller som en del af sovsen til stegt kød. Pga. det høje indhold af naturligt benzoe-syre er tyttebær syltetøj selv-konserverende og kan holde længe også uden at være kogt.
Bærrene er rige på A, B (B1, B2, B3) og C-vitaminer samt mange af de vigtige næringssalte. Desuden rige på phytokemikalier, som menes at kunne modvirke urinvejsinfektioner.
Planten tåler en ret tør vokseplads i surbundsjord (skovbund, sur sand eller spagnum) og formerer sig både ved frøspredning og med rodskud, så den kan danne tætte tæpper. Der findes forskellige sorter i handlen fra den 5 cm lave arktiske form (Vaccinium vitis-idaea var minus) til den op til 35 cm høje "Red Pearl".
Blomsten er en lille hvid eller lyserød klokke, ca. 3-4 mm i diameter og viser sig i april-maj måned, hvilket gør at planten visse år bliver ramt af nattefrost og således kun får få bær det år. Den blomstrer dog også med en del af knopperne hen på efteråret, og det er således helt normalt at se blomster samtidig med, at man plukker de modne bær i august-september måned.

Tabel Liste

Sorter faldende

3 vare(r)

Tabel Liste

Sorter faldende

3 vare(r)