Planter afhentes i vores plantecenter på Snubbekorsvej 20D i Taastrup Tlf 61 68 74 04

Kalmia polifolia New Foundland

Flere visninger

Kalmia polifolia New Foundland
100,00 kr

Lagerstatus: På lager

Stedsegrøn dværgbusk med smalle, let indrullede blade, ca. 40 x 40 cm. Rosa/lys purpur blomster i maj. Meget blomsterrig.

Lav form af kalmia fundet i naturen på New Foundland, Canada
Beskrivelse

Detaljer

Blågrå Kalmia (Kalmia polifolia) er en lille, stedsegrøn busk med en tæt og kompakt vækstform. Hovedgrenene er opstigende. Alle dele af planten (inklusive dens nektar) indeholder diterpenet grayanotoxin, som gør planten giftig og narkotisk
Barken er først rødviolet, men senere bliver den mere grålig. Knopperne er modsatte eller kransstillede, ægformede, lysegrønne og meget små. Bladene er tæt samlede ved skudspidsen (som hos Rododendron), og de er smalt elliptiske med hel, indrullet rand. Oversiden er mat blågrøn, mens undersiden er næsten hvid.
Blomstringen sker i maj, hvor man ser blomsterne sidde samlet i endestillede stande. De enkelte blomster er klokkeformede, 5-tallige og regelmæssige eller rent hunlige. Kronbladene er lyserøde. Frugterne er blårøde kapsler med mange gule frø, som modner i september.
Rodnettet er meget fint og filtagtigt. Planten er helt afhængig af symbiotisk samliv med svampe (ericoid mykorrhiza).
Højde x bredde og årlig tilvækst: ca. 40x40 cm (10 x 10 cm/år).
Arten hører hjemme i Canada og det nordøstlige USA, hvor den foretrækker voksesteder i ful sol eller let skygge ved søbredder, i højmoser og fugtige skove på sur bund.
Yderligere information

Yderligere information

Farve Rosa
Blomstringstid Maj
Duft Nej
Højde 10 år 40-80 cm
Høstfarve Nej
Remontering Nej
Størrelse salg 30-40 cm
Bedømmelser