Planter afhentes i vores plantecenter på Snubbekorsvej 20D i Taastrup Tlf 61 68 74 04

Taurus

Flere visninger

Taurus
Pris fra: 150,00 kr

Lagerstatus: På lager

Rhododendron ”Taurus”

Blomsterne viser sig i april og er trompetformede med kruset kant. De er blodrøde med svage sorte ganepletter. Blomstringstiden er 23 dage, hvis ikke nattefrost svitser dem. Udspring kan forsinkes med en plads i skygge for forårssolen. Blomsterknoppen er rød.
Efter 10 år bliver den ca. 150 - 220 cm høj og ca 180 cm bred. Den har en kraftig opret vækst og kan virke som et lille træ. Bladene lancetformede og store op til 20 cm lange. Nyvæksten kommer meget tidligt, allerede i april-maj, og bliver det ret meget forsinket pga. beskæring eller nattefrost, går det ud over knopsætning til næste års blomstring. Knibning for at få planten til at dele sig bedre, skal derfor ske lige så snart den første strækningsvækst på knopperne viser sig.
Planten holder af lys skygge – allerhelst uden middagssol. (Skjølberg har set et eksemplar – 2,5 m højt – uden beskyttelse og i fuld flor efter vinteren 12/13). Kan tåle ned til –20°C, men kan ikke bruges som krukkeplante da rødderne ikke klarer så meget frost.

se historie under foto* Påkrævede felter

Pris fra: 150,00 kr
Beskrivelse

Detaljer

Forædler: Mossman, F. D.. Vancouver, Washington, USA, 1962 (markedsført fra 1972)

Forældre:
” 'The Honourable Jean Marie de Montague” X rh strigillosum =
(Rh griffithianum x ? ) X -
Yderligere information

Yderligere information

Farve Rød
Højde 10 år 140+ cm
Duft Nej
Indument Nej
Remontering Nej
Høstfarve Nej
Blomstringstid April
Bedømmelser