Planter afhentes i vores plantecenter på Snubbekorsvej 20D i Taastrup Tlf 61 68 74 04

yakushimanum intro

Flere visninger

yakushimanum intro
0,00 kr

Lagerstatus: På lager

Rh yakushimanum kom til vesten i 1934 og i 1960'erne og fremefter kom der rigtig gang i arbejdet med at udnytte dens kompakte form og store robusthed til fremstilling af nye hybrider. Kendetegnede for de fleste er at blomsterne er lysrøde/røde når knopperne starter i udspring og derefter i løbet af nogle dage bliver lysere i den røde farve. Kun ganske få beholder en stabil klar rød eller gul farve. Blomstringen starter typisk i midten af maj.
De fleste hybrider ligger i højdeintervallet 80-120 cm på 10 år.
Langt de fleste hybrider har arvet en god hårdførhed fra forældrene og kan som sådan også bruges i hække mod åben mark eller vej, men der findes også mindre hårdføre typer i denne gruppe, som skal plantes på beskyttede pladser. Mængden af indument i gruppen varierer meget fra svagt dunede nye bladskud til stabil indument på undersiden af de modne blade - alt afhængig af krydsningspartnere. Langt de fleste bevarer en god kompakt form med et pænt "skørt"
se historie under foto
Beskrivelse

Detaljer

Den grundlæggende vildart Rhododendron yakushimanum, hvis latinske navn i dag er Rhododendron degronianum ssp. yakushimanum, blev først opdaget i begyndelsen af 1900. Den blev fundet på en lille vindomsust bjerrig ø ved den sydlige kyst af Japan – nemlig øen Yakushima (shima betyder ø på japansk). På Yakushima findes den i 1000-1950 m højde, på solåbne og stærkt vindeksponerede klippeskråninger. I 1934 blev de 2 første planter sendt til UK til Lionel de Rothschild i Exbury Gardens, fra Koichiro Wada - en japansk gartner . Wada sendte dem som svar på et ønske om at få ”en plante af usædvanlig karakter og kvalitet”. De blev plantet ud ved Exbury. Da Exbury’s head gartner, Francis Hanger, blev kurator i Wisley (The Royal Horticultural Society fik den I 1903) tog han en af disse originaler med sig. Det er fra denne plante i Wisley, at materiale udstillet ved en RHS udstilling modtog RHS FCC (First Class Certificate). Planten, der kan vokse i fuld sol, vokser relativt langsomt og har en kompakt rund form. Nyvæksten er hvidfiltet, hvilket næsten giver en effekt, som en ny blomstring. Først hen på efteråret forsvinder filtlaget delvist , og afslører det let hvælvede mørkegrønne læderagtige blad. Undersidens tykke cremefarvede “uldne” indument holder bladets fulde levetid. Efter 10 år bliver den ca 80 cm høj. Blomsten, der viser sig i maj, er hvid. Knopperne, der er runde vinteren igennem, er lyserøde i udspring. Der findes mange navngivne kloner af Rh. yakushimanum
Yderligere information

Yderligere information

Farve Ikke tilgængelig
Højde 10 år 90-140 cm
Duft Ikke tilgængelig
Indument Ja
Remontering Nej
Høstfarve Nej
Blomstringstid Maj
Størrelse salg Ikke tilgængelig
Bedømmelser