Planter afhentes i vores plantecenter på Snubbekorsvej 20D i Taastrup Tlf 61 68 74 04

Storbladet stedsegrøn intro

Flere visninger

Storbladet stedsegrøn intro
170,00 kr

Lagerstatus: På lager

Gruppen af storbladede rhododendron omfatter i vores opstilling et meget bredt spektrum af rhododendron planter, både i vækstkraft, hårdførhed og blomstringstidspunkter.

I vores første hjemmeside havde vi inddelt gruppen efter hvilke rhododendron vildarter, som danner basis for de forskellige sorter. Det blev meget komplekst at administrere i denne nye hjemmeside og derfor udeladt. Det er dog stadig muligt at søge gruppen frem efter de basale vildarter - nu skal man blot skrive i søge-feltet oppe til højre. Rhododendron planterne vil så blive fundet i det omfang vi har fået lagt stamtavler ind for de enkelte sorter. I teksten i dette felt tilstræber vi også, at hovedgruppen bliver opgivet i beskrivelsen.

Hårdførhed:
For alle rhododendron hybrider tilstræber vi, at planterne er robuste nok til at klare en dansk vinter også i den hårde ende af skalaen uden ekstra foranstaltninger omkring planten. Nogle af dem får derved en begrænsning i, hvor de kan plantes for at overleve især den barske sol i marts/april måned mens jorden endnu kan være frosset i dybden. Dette søger vi at indføje i teksten - i det omfang vi har kendskab til forbeholdet.

I testhaven har vi afprøvet ca. 100 forskellige storbladede rhododendron siden 2009 og derved vundet megen viden om deres hårdførhed under de forhold. Men ikke 2 vintre er ens og ikke 2 pladser er helt ens, så det bliver altid en udmåling i "støvlelængder". Dog kan vi med rimelig sikkerhed give råd om deres brug og i de kommende år vil afprøvningen også fortsætte med rhododendronplanter under mere skyggede forhold, samt ude på den åbne mark, hvor gode robuste planter kan bevise deres styrke under hæk-lignende betingelser.
Beskrivelse

Detaljer

Introduktion om de storbladede rhododendron
Yderligere information

Yderligere information

Farve Ikke tilgængelig
Højde 10 år Ikke tilgængelig
Duft Ikke tilgængelig
Indument Nej
Remontering Nej
Høstfarve Nej
Blomstringstid Ikke tilgængelig
Størrelse salg Ikke tilgængelig
Bedømmelser