Planter afhentes i vores plantecenter på Snubbekorsvej 20D i Taastrup Tlf 61 68 74 04

Storbladet hybrid stedsegrøn

Tabel Liste

Sorter faldende

1-10 of 144

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 1. rhododendron Fantastica
  Pris fra: 200,00 kr
  Rhododendron Fantastica
  Blomsten, der viser sig medio maj er svag lyslilla til næsten hvid med rød kant. I knopstadiet før udspring rødlige. Efter 10 år bliver den ca. 100 cm høj og 130 cm bred Bladene er elliptiske, skinnende mørk grønne og har indument på undersiden. Kan tåle ned til – 25 °C, men er ikke egnet til at stå i potte på friland om vinteren. Vis detaljer
 2. Weinlese
  Pris fra: 200,00 kr
  Rhododendron Weinlese, smirnowii hybrid Blomst i maj (rest-oplag) hovedblomstring i september-oktober, pink. Selv efter en nat med nattefrost i september blomstrer den videre efter en uges pause til at aktivere nogle nye knopper. Står i dec. 2019 stadig med få delvis åbne blomster Højde/bredde efter 10 år, 100/120 3/4 smirnowii og deraf kraftig indumenteret (masser af beige-farvet uld på nyt løv). Hårdfør Vis detaljer
 3. yak Love Song hybrid
  Pris fra: 195,00 kr
  Rhododendron Love Song, yak. hybrid

  Lys pink med mørkere kanter i maj.
  P.t. ingen endelige oplysninger om højde og bredde, men forventes at blive lidt under en meter på 10 år og lidt over i bredde.
  Bedst på lidt skærmet plads. Vis detaljer
 4. yak Arabella hybrid
  Pris fra: 180,00 kr
  Rhododendron Arabella, yak. hybrid
  Blomstrer medio maj, startende med sartrosa knop. som i udspring bliver lyserød med næsten hvid bund. Duftende blomst på varme dage.
  H/B 130/150 efter 10 år. Bladene er tykke, mørkegrønne og skinnende og med et lille vrid, og lidt indument ved udspring.
  Det er en særdeles hårdfør plante, der har klaret de seneste vintre helt uden skader. Kan også anvendes som hæk.

  se historie under foto
  Vis detaljer
 5. rhododendron
  170,00 kr

  Gruppen af storbladede rhododendron omfatter i vores opstilling et meget bredt spektrum af rhododendron planter, både i vækstkraft, hårdførhed og blomstringstidspunkter.
  I vores første hjemmeside havde vi inddelt gruppen efter hvilke rhododendron vildarter, som danner basis for de forskellige sorter. Det blev meget komplekst at administrere i denne nye hjemmeside og derfor udeladt. Det er dog stadig muligt at søge gruppen frem efter de basale vildarter - nu skal man blot skrive i søge-feltet oppe til højre. Rhododendron planterne vil så blive fundet i det omfang vi har fået lagt stamtavler ind for de enkelte sorter. I teksten i dette felt tilstræber vi også, at hovedgruppen bliver opgivet i beskrivelsen.
  Hårdførhed:
  For alle rhododendron hybrider tilstræber vi, at planterne er robuste nok til at klare en dansk vinter også i den hårde ende af skalaen uden ekstra foranstaltninger omkring planten. Nogle af dem får derved en begrænsning i, hvor de kan plantes for at overleve især den barske sol i marts/april måned mens jorden endnu kan være frosset i dybden. Dette søger vi at indføje i teksten - i det omfang vi har kendskab til forbeholdet.
  I testhaven har vi afprøvet ca. 100 forskellige storbladede rhododendron siden 2009 og derved vundet megen viden om deres hårdførhed under de forhold. Men ikke 2 vintre er ens og ikke 2 pladser er helt ens, så det bliver altid en udmåling i "støvlelængder". Dog kan vi med rimelig sikkerhed give råd om deres brug og i de kommende år vil afprøvningen også fortsætte med rhododendronplanter under mere skyggede forhold, samt ude på den åbne mark, hvor gode robuste planter kan bevise deres styrke under hæk-lignende betingelser. Vis detaljer
 6. rhododendron yakushimanum
  0,00 kr

  Rh yakushimanum kom til vesten i 1934 og i 1960'erne og fremefter kom der rigtig gang i arbejdet med at udnytte dens kompakte form og store robusthed til fremstilling af nye hybrider. Kendetegnede for de fleste er at blomsterne er lysrøde/røde når knopperne starter i udspring og derefter i løbet af nogle dage bliver lysere i den røde farve. Kun ganske få beholder en stabil klar rød eller gul farve. Blomstringen starter typisk i midten af maj.
  De fleste hybrider ligger i højdeintervallet 80-120 cm på 10 år.
  Langt de fleste hybrider har arvet en god hårdførhed fra forældrene og kan som sådan også bruges i hække mod åben mark eller vej, men der findes også mindre hårdføre typer i denne gruppe, som skal plantes på beskyttede pladser. Mængden af indument i gruppen varierer meget fra svagt dunede nye bladskud til stabil indument på undersiden af de modne blade - alt afhængig af krydsningspartnere. Langt de fleste bevarer en god kompakt form med et pænt "skørt"
  se historie under foto
  Vis detaljer
 7. Yakushimanum hybrid oversigt
  180,00 kr

  Jeg når næppe at få alle planter tastet ind i databasen inden butikken åbner, så her er en liste over yak.hybrider på lager:
  Typisk pris er 170-190 kr for 2 års planter og 230-250 kr for 3 års planter. Arabella Astrid Blurettia Bohlken's Juditha Bohlken's Kronjuvel Bohlken's Laura Bohlken's Lupinenberg Bohlken's Lupinenberg Laguna Bohlken's Lupinenberg Strato Bohlken's Roter Stern Bohlken's Snow Fire Caroline Allbrook Colibri Falling Snow Fantastica Flava Goldprinz Herbstzauber Kalinka Marlis Millenium Gold Morgenrot Nicoletta Percy Wiseman Polaris Schneekissen Schneekrone Schwansee Silberwolke Sneezy Titian Beauty Wanna Bee Vis detaljer
 8. Rhododendron ”Sun Fire
  Pris fra: 200,00 kr
  Rhododendron ”Sun Fire”

  Blomsterne viser sig i maj og er bred trompetformede med kruset kant. De er orangerøde i kanten og lysner mod midten hvorfra der stiger en gul ”sol”. Blomsterknoppen er rødorange.
  Efter 10 år bliver den ca.100 cm høj. Bladene er eliptiske og mørkegrønne. Nyt løv er kobberrød
  Planten holder af halvskygge til sol. Kan tåle ned til –20°C. Er endnu ikke afprøvet i testhaven

  se historie under foto

  Vis detaljer
 9. Böhmen, dicroanthum ssp scyphocalyx
  Pris fra: 200,00 kr
  Rhododendron dicroanthum ssp scyphocalyx ”Böhmen” Blomsterne, der viser sig i maj - juni, er orangegul i bunden med pink krusede kanter og brungule ganepletter. Farven er stabil i hele blomstringsperioden. Blomsterknoppen er rødorange
  Efter 10 år bliver den ca. 90 cm høj og 120 cm bred. Den har en tæt lav vækst. Bladene er eliptiske med en tydelig midterribbe Tåler fuld sol, men kan dog godt få lidt misfarvning i nogle vintre. Kan tåle ned til – 25 °C Findes i testhaven Vis detaljer
 10. Schmallschacht
  Pris fra: 190,00 kr
  Har endnu ikke set den blomstre, så det må lige vente lidt.
  plantes på beskyttet plads - bliver svitset af vintersolen.
  Vis detaljer

Tabel Liste

Sorter faldende

1-10 of 144

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5