Planter afhentes i vores plantecenter på Snubbekorsvej 20D i Taastrup Tlf 61 68 74 04

Stedsegrøn vildart intro

Flere visninger

Stedsegrøn vildart intro
120,00 kr

Lagerstatus: På lager

Vildarter
Rhododendron omfatter arter af slægten Rhododendron, som er i lyng-familien Ericaceae. Afhængigt af kilden, er der overalt fra 800 til over 1.100 vilde arter. Langt størstedelen af Rhododendron arter (ca. 80%) er hjemmehørende i det østlige Himalaya og sydøst Tibet og ind over bjergene i det sydøstlige Kina og videre hen over Thailand og Vietnam. Resten er stort set spredt over hele den nordlige halvkugle i relativt små isolerede bestande, herunder Japan, bjergene i nordvestlige Nordamerika og Appalacherne (i øst) samt i bjergene i Europa (Kaukasus, Alperne, Pyrenæerne og Skandinavien). Fra naturens side findes de ikke på den sydlige halvkugle.
Rhododendron er en meget artsrig slægt af små buske og træer, både løvfældende og stedsegrønne. Slægten har både alpine/arktiske, tempererede og tropiske arter.
Man kender ikke antallet af arter, da det kræver en nærmere undersøgelse af arternes levesteder for at afgøre, om der f.eks. er tale om en enkelt art.
'Rododendron' er slægtens danske navn, og det botaniske er Rhododendron, med stort R og et h.
Rhododendron har ifølge "Genus Rhododendron Taxonomic Tree". American Rhododendron Society. Retrieved 4 November 2012, otte traditionelt accepteret underslægter baseret på morfologi, der anvendes af de fleste autoriteter indenfor branchen. Dette bliver dog løbende revideret efterhånden som man får nye DNA - sekventreringer.


• Azaleastrum
• Candidastrum
• Hymenanthes
• Mumeazalea
• Pentathera
• Rhododendron
• Therorhodion
• Tsutsusi

I vores sortiment har vi valgt at fokusere på rhododendron arter, som er fuldt hårdføre i Danmark, eller som minimum kan overvintre på friland med en beskyttet placering. Rhododendron arter, som kræver overvintring i drivhus evt. med tilskudsvarme har vi fravalgt, da de giver alt for mange skuffelser både hos os og hos flertallet af vore kunder.

Beskrivelse

Detaljer

.
Yderligere information

Yderligere information

Farve Ikke tilgængelig
Højde 10 år Ikke tilgængelig
Duft Ikke tilgængelig
Indument Nej
Remontering Nej
Høstfarve Nej
Blomstringstid Ikke tilgængelig
Størrelse salg Ikke tilgængelig
Bedømmelser