Planter afhentes i vores plantecenter på Snubbekorsvej 20D i Taastrup Tlf 61 68 74 04

Cornus canadensis

Flere visninger

Cornus canadensis
38,00 kr

Lagerstatus: Ikke på lager

Cornus canadensis. Canadisk hønsebær.

Hvide "blomster" maj - juni. Selve blomsten, der er ganske lille med mørke støvdragere, omgives af store, hvide bægerblade.
Røde bær der dog sjældent sættes i større mængder.
God bunddækkende skovbundsplante til områder i lys skygge, f. eks. mellem større rhododendron.
Canadisk Hønsebær hører hjemme i Nordamerika (Grønland til Mexico), hvor den er udbredt i lyse blandingsskove eller moser på fugtig og sur bund.
Beskrivelse

Detaljer

Canadisk Hønsebær (Cornus canadensis) er en løvfældende staude med en krybende og rodslående vækstform. Dette medfører, at planten kan danne helt tætte tæpper. Blomsterne er i sig selv små og uanselige, men de fire rent hvide højblade fungerer som blikfang. Frugten er sammensat af små røde stenfrugter, og den ligner et bær. Planten bruges som bunddække i surbundsbede.
De oprette skud er furede og tynde og kun ganske svagt træagtige. Barken er først lysegrøn, men bliver senere rødbrun. Knopperne sidder på de underjordiske udløbere, og de er tykke og blege eller lyserøde.
Bladene er modsatte og sidder ganske tæt sammen ved skudspidsen (næsten som om de var kransstillede). De er omvendt ægformede med hel rand og en lille spids. Ribberne er buede og begge bladsider er lysegrønne. Løvet farves rødbrun om vinteren, men tabes først om foråret. Blomstringen sker i maj og juni. Blomsterne er samlet i gulgrønne hoveder, hvor hver enkelt blomst er ganske lille. Det, som fanger blikket, er de fire rent hvide højblade. Frugten er sammensat af små røde stenfrugter, og den ligner et bær. Frøene spirer villigt under de rette jordbundsforhold.
Plantens rodsystem består af lysebrune jordstængler, som bærer knopper, stængler og de fint trævlede rødder.
Højde x bredde og årlig tilvækst: 0,2 x 2 m (20 x 20 cm/år). Målene kan anvendes ved udplantning.
Yderligere information

Yderligere information

Blomstringstid Maj
Duft Nej
Farve Hvid
Højde 10 år 0-30 cm
Høstfarve Ja
Indument Nej
Remontering Nej
Bedømmelser